LIDT HISTORIE

Coton de Tulear er siden 1971 en officielt anerkendt race, som stammer fra øen Madagaskar og er opkaldt efter byen Tulear.

Racen er opstået ved blanding af europæiske Bichons, sandsynligvis Malteseragtige, som blev bragt med sejlskibene og indlandske hunde, formodentlig omkring år 1500.
I den tid led sejlskibene jævnligt skibbrud. Man formoder at et skib er sunket tæt ved Madagaskars kyst. De ombordværende hunde kunne svømme i land og derefter leve et langt og frodigt liv i den frie natur. Først i begyndelsen af forrige århundrede fik nogle franske kolonister interesse for de små vakse indlandske hunde.

Coton De Tulear blev anerkendt af F.C.I. i 1971. I 1979 var ca. 33 Coton’er i Frankrig og herfra blev de omliggende lande „erobret“.

Beskrivelse af racen

Coton De Tulear er en meget intelligent, vaks og lærenem hund. De elsker sin familie og vil også hurtigt blive gode venner med eventuelle andre husdyr. Det er en sund og stærk race, hvormed man kan gå timelange ture.syntes utrættelige og ofte er det første, de gør efter hjemkomsten at tage en bold for lige at lege lidt endnu. Alligevel er det ikke en irriterende livlig hund. Den leger helst med et af de elskede familiemedlemmer men alene morer den sig også udmærket.

Uden at bjæffe overdrevent er Coton’en en god vagthund, der kun reagerer, når det er nødvendigt.

Pelsen, som kun består af dækhår, er let at holde, eventuelle knuder løses dagligt med fingrene, en lille omgang med børsten og så er det klaret. Een grundig omgang om ugen er tilstrækkelig. Coton’en har ingen fældeperioder.😉

Pelsen er overvejende hvid, men champagne eller grå pletter er tilladt.

Det mærkværdige er, at de fleste hvalpe bliver født delvis mørkebrune ja endog sorte. Senere blegner disse farver og den fuldvoksne hund viser højst champagne eller grå tegninger.

Størrelsen på tæver varierer fra 22 til 28 cm. Vægt 3,5 - 6 kg. - men mange cotontæver vejer op til 7 kg

Størrelsen på hanner varierer fra 25-32 cm. vægt 4-6 kg - men igen mange
cotonhanner vejer op til 8 kg
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.03 | 14:03

Hej Line 🐾
Ja hos kennel pitet casson er der 2 piger tilbage, du kan ringe til Tine på 21144446 fortsat go' tirsdag

...
17.03 | 12:37

Hej Christina, endelig finder jeg en opdrætter i nærheden af hvor jeg bor Men kan se at dine hvalpe er solgte. Kender du andre med coton hvalpe?

...
17.03 | 12:35

Nej hvor trist alle er solgt, øv øv øv

...
15.03 | 17:40

Hej Johanne

Nej desværre alke hvalpe er solgt
Med venlig hilsen Christina

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE